GinaTricot.no

Gina TricotGinaTricot.no – Nå også som nettbutikk.

Gina Tricot er en stor kleskjede fra Sverige. Kjeden gjorde sitt inntog i Norge i mars, 2007. Mye blest, hyping og utendørs reklamekampanjer med en prislapp på flere millioner kroner gjorde sitt til at åpningen av Gina Tricots første butikk i Oslo ble det herlige kaoset kjedeledelsen nok håpet på.

Flere hundretalls jenter stormet Gina Tricots nyåpnede lokaler i Grensen, Oslo. Rykter skal ha det til at det var helville tilstander og de av jentene som var minst blyge gav blaffen i prøveromskøen og skiftet like godt ute i butikklokalene for å sikre seg drømmeplagget. Åpningsdagen omsatte Butikken for omlag en million norske kroner i følge kjeden selv. Fjær i hatten til markedssjef Victor Appelqvist (tidligere kåret til årets Markedssjef i Sverige). Gina Tricot er nå godt etablerte i Norge med flere butikkutsalg rundt om.

Under kan du se en Rocka veske hentet fra GinaTricot.com via deres «lim-inn-i-bloggen-din-funksjon». Vær oppmerksom på at hvis du klikker på bildet av vesken, så navigerer du bort fra vår side helt uten mulighet til å klikke deg tilbake via nettleserens «tilbake-knapp»! Verdt å tenke på for deg som har en privat blogg før du limer inn produkter fra Gina Tricot. Du sender faktisk lesere bort fra din blogg, og leseren blir fanget på Gina Tricots sider. Fy, Gina Tricot!

Tilbake til nettbutikken GinaTricot.no (eller ginatricot.com om du vil). Nettbutikken har for ikke lenge siden kommet i Norsk utgave, etter sin intro først på svensk. Nettbutikken er en av disse nye, «moderne» nettbutikkene hvor det ikke nytter med trege datalinjer. Tung flashbruk preger hele nettbutikken, og siden tar selv med kraftige linjer og datamaskin 7-8 sekunder å laste første gang. Nå er det nok ikke linjene eller datamskinen vår som er den største tregheten i systemet, men faktisk nettbutikken selv slik den er programmert og med den serverkraften Gina Tricot har valgt å bruke. Shoppingbaggen kan gjerne også finne på å bruke 10 sekunder på å laste. Funksjonaliteten er derimot helt ok, og det meste er intuitivt og ekstremt stilrent. At Ginatricot.com nylig ble kåret til Årets nykommer under Postens sin utdeling(på Load) av Netthandelsprisene kan vi jo også nevne, selv om Postens Netthandelspriser for oss helt mangler troverdighet.

Når det gjelder Norsk kjøpslov og returporto ved bytte eller benyttelse av angrerett er det alltid mer kronglete og usikkert å handle i utenlandske nettbutikker (det kan faktisk bli en stor overraskelse når nettbutikkene er godt kamuflerte som norske ved bruk av den norske domeneendelsen .no og norsk språk. For kunder som ikke undersøker nettbutikken de er i nøye, kan det fort oppstå enkelte ubehagelige overraskelser i ettertid av kjøpet), for å ikke snakke om toll og moms. La oss se på Gina Tricots returordning først. Vi ble ikke helt klok på denne, selv om vi legger godviljen til. Utsnitt av Returreglene til Gina Tricot pr. 01.10.09: «Gina Tricot krever inn en returporto på 34,90 kr. Kostnaden justeres i etterhånd før kunden tilbakebetales. Du tilbakebetales for verdien av godkjente returnerte varer fratrukket returportoen. Pengene settes inn på det kortet som anvendes ved kjøpet». Jaha, tenker vi. Så hva er portoen til Gina Tricots adresse i Sverige da? For det er vel fra Sverige varene sendes, eller er det ikke? Vel, ettersom kontaktinformasjonen peker til Sverige, så antar vi at nettbutikken driftes fra Sverige. Hmm.. Siden det står at det er vi som kunder som bærer risikoen for returforsendelsen er det vel lurest å bruke sporing på sendingen. En sending med sporing til Sverige er ikke spesielt billig hos Posten Norge. Og hva er den egentlige kostnaden for Gina Tricot ved å sende oss en ny erstatningsvare? Er det denne kostnaden de skal trekke fra verdien av returnerte varer før vi som kunder får tilbakebetalt? Nei, dette var ikke lett å bli klok på. Vi kan vel heller ikke støtte oss til norsk lovgivning ettersom Gina Tricot er et svenskt selskap og sender varene sine fra Sverige?

Gina Tricot oppgir alle sine priser i norske kroner inkl. mva. Vi kan derimot ikke finne noen opplysninger om det tilkommer toll på noen av varene, og hvordan blir det med moms og toll ved benyttelse av angreretten? Får vi den tilbake eller må vi søke norske tollmyndigheter om dette?

Et lite utvalg av Gina Tricots kjoler, høsten 2009

Et lite utvalg av Gina Tricots kjoler, høsten 2009

Nå vil nok noen syns vi er pirkete, men mens vi er inne og leser på Gina Tricots generelle betingelser, så fester blikket seg på nederste avsnitt, sitat: » Gina Tricot reserverer seg mot eventuelle feil i bilder eller tekster. Eventuelle tvister rettes til den svenske almenne reklamasjonsnemd». Jasså? Dette gjør det jo ikke helt enkelt for den norske forbruker, og er det virkelig slik at Gina Tricot fraskriver seg ansvaret om de bruker feil produktbilder eller en beskrivelse som overhodet ikke passer til produktet du får i postkassen din?

Nå har vi kanskje vært ekstra pirkete med Gina Tricot, men når Posten Norge faktisk kårer nettbutikken til Årets nykommer 2009, så må vi få lov til å gjøre et lite dypdykk.

Men hva finner vi så i nettbutikken til Gina Tricot? Jo, her er det egenproduserte klær og tilbehør som er fokuset. Gina Tricot satser utelukkende på klær og tilbehør til jenter og yngre damer. Kategoriene er inndelt i trøyer, topper, gensere og cardigans, bluser og skjorter, kjoler og tunkikaer, jakker, skjørt og shorts, bukser, jeans, strømper og leggings, belter, vesker, accessoarer og undertøy. Gina Tricot er flinke til å følge moten, og har nyheter hver uke – Noe som gjør nettbutikken langt mer interessant å besøke med jevne mellomrom enn de aller fleste konkurrerende nettbutikkene.

Gina tricots nettbutikk har en svært forenklet versjon av produktsøket til illusion.no. Hos Gina Tricot kan du bare velge kategori og farge. Da vi var innom fikk vi ikke helt funksjonen til å gi oss de forventede resultatene heller. Eksempelsvis viser Ginatricot.com fram en grå topp selv om vi har valgt å bare se hvite topper. Gina Tricot har heller ingen form for frisøk, slik de fleste andre nettbutikker har. Vi avrunder vår omtale med å si at Gina Tricot har en pen og stilren nettbutikk, men som i første omgang kanskje heller egner seg som et utstillingsvindu for de fysiske butikkene. Gina Tricot leverer en annerledes nettbutikk, men Årets Nykommer, slik Posten Norge fastslår, er såvisst nettbutikken etter vår mening ikke.

Skulle vi ikke her bare se topper med innslag av hvitt?

Skulle vi ikke her bare se topper med innslag av hvitt?

Lese mer om klær? Besøk klær på nett

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar